hits

Eneste jeg ønsker meg er nok en smilende og fredfull 17. mai!

16.05.2017 - 10:22 4 kommentarer 

Hei alle venner og godtfolk. I morgen er det 17. mai og jeg gelder meg som et lite barn i en alder av 42. Måtte teste antrekket alt idag hehe. Må jo bare smile for siden jeg var liten har jeg elsket 17. mai. Jeg dro bestemoren min med meg for å gå etter alle musikkorpsene som øvde i nabolaget fra jeg kunne gå og gledet meg i ukesvis til den store dagen. 17. mai har alltid gitt meg samme gleder meg i magen følelsen som å våkne på juleaften og glede seg til pakkene. Være i byen å kose seg, spise så masse is og pølser man klarer, se på musikkorpsene på Karl Johans Gate og se Kongefamilien vinke til alle barna fra slottet. Det er Norges nasjonaldag der vi feirer landet vårt som vi alle er så glade i og stolt av.

Alle som bor i Norge har et spesielt forhold til 17. mai med masse gode minner og hyggelige opplevelser fra man var liten til nå og sånn er mitt eneste ønske at det skal fortsette å være. At 17. mai for alltid vil være en fredelig dag der vi alle hygger oss sammen. At alle barn som vokser opp skal få oppleve de samme gledene som vi har fått oppleve igjennom livet. For 17. mai er Norges og barnas dag der de skal få kose seg og nyte samholdet blant oss alle. I 2017 lever vi i det jeg vil kalle et moderne samfunn der noen familier holder sammen, andre har gått vær til sitt, noen er nye i Norge og noen har kanskje ikke familie. Uansett livssituasjon håper jeg 17. mai er en dag der alle kan snakke godt sammen, møtes og hygge seg på tvers av livssituasjon og nasjonalitet. At foreldre er måteholdne med alkohol og setter barna først. At alle bidrar til at de minste som vokser opp får en så fin dag som mulig og legger seg med søte små smil når kvelden kommer. 

Jeg gleder meg masse til å vekke gutta mine til is på sengen i morgen før det blir en god frokost hjemme. Så går turen ned til byen for å se på toget og den herlige byen vår kledd i rødt, hvitt og blått. Når vi har sett litt på toget, spist noen is og noen pølser til går turen opp til fantastiske Anne K som holder åpent hus like ved Slottsparken for inviterte venner, familie og bekjente. Hun steller i stand det største koldtbordet med alt man kan drømme om av god mat og kaker. Er over 100 stykker innom å spiser og koser seg der i løpet av dagen så snakk om dame med stort hjerte og et herlig smil som samler alle hun kjenner rundt seg til hygge. En fantastisk fin og snill tradisjon. Er så glad for at vi blir invitert ditt. For en dame.

Jeg ønsker dere alle en herlig 17. mai feiring med alle deres kjære. Ta god vare på hverandre, spis masse is, pølser og kos dere masse. Gratulerer så mye med dagen til det vakre landet vårt. Jeg føler meg som verdens heldigste som får leve og bo i Norge <3

#personlig #17mai #pappa #pappablogg #familie #is #lykke #fred

4 kommentarer

Jeanette Strandenæs

16.05.2017 kl.16:53

Hei.

Da har nok jeg spilt for deg mange 17 mai'er. Spilt i Vålerenga skolekorps og senere Sinsen Ungdomskorps.

Flyttet til selveste grunnlovs bygda nå, så nå er det Eidsvoll det blir å feire. Stor forandring fra Oslo, og savner veldig alle korpsene, og å gå forbi kongefamilien. Det var skikkelig høytidelig husker jeg, fra jeg var 7 år første gang som aspirant :-) god 17 mai

pettersyversen

16.05.2017 kl.21:52

Jeanette Strandenæs: Hei Jeanette:) Så hyggelig å høre at du har gjort det. Spredd mye glede du da, så bra:) Du får kose deg på Eidsvoll selvom rammene er litt anerledes. Ha en fin fin 17 mai:)

Tia

16.05.2017 kl.19:20

Ny leser av bloggen. Blir i godt humør av den 😊Ha en strålende 17 mai🇳🇴🇳🇴

pettersyversen

16.05.2017 kl.21:51

Tia: Hei Tia:) Så hyggelig å høre. Tusen takk for herlig tilbakemelding. Ha en fin fin 17 mai og kos deg masse:)

Skriv en ny kommentar