hits

juli 2017

Å gjøre hyggelige ting med familien sin gir så utrolig mye felles glede.

Hei alle sammen. Håper dere har hatt en super helg og kost dere massevis. Min helg har vært fylt med masse gøy og hyggelige opplevelser så jeg går inn i en ny uke med fulle batterier og mange gode nye minner på opplevelseskontoen.

Familie har alltid vært så viktig for meg siden jeg var liten. Har alltid elsket den følelsen av å ha mine nærmeste rundt meg som jeg vet er der for meg og jeg er der for dem. Den følelsen av at det er oss mot resten av verden og uansett hva som skjer så står vi sammen. Jeg elsker de verdiene jeg lærte når jeg var liten og de verdiene jeg prøver etter beste evne å lære mine barn. At vi må være gode med hverandre, være der for hverandre og uansett hva som skjer så har vi hverandre. Har man alle disse tingene på plass, tilsetter en god porsjon kjærlighet, er flinke til å finne på masse gøy sammen, smile, le sammen og hygge seg sammen opp igjennom alle år er det min lykke.

At det er viktig å ta vare på hverandre er det ingen tvil om. Ofte så tenker man som barn at man skal bli tatt vare på for alltid hehe, men når man selv blir voksen blir det like viktig og etter hvert enda mer viktig at man tar vare på sine foreldre. Fortsette å gjøre masse fine ting sammen og skape gode nye minner opp igjennom alle år. Dessverre gikk min kjære pappa bort i fjor så nå blir det kun mamma jeg tar med på ting. Jeg syns det er så hyggelig å invitere ut på restaurant på lunsj, middag, julebord eller bare noen pils. Ha det gøy sammen, prate om alt som skjer i livet, smile og få kvalitetstid sammen. På torsdag inviterte jeg på sykkeltur ned til byen selv om det var litt grått vær. Kan jo ikke la litt regn og skyer stoppe en hyggelig utfart. Vi var veldig enige om at vær er vær og at det ikke stopper familien gøy. Vi var en tur utom Bystranden, syklet ut til nye Vippa og hygget oss der, så langs kaien bort til Aker brygge der vi spiste og koste oss. Så ble det innom et sted til før det ble sykkelen med på siste T-Banen hjem fra byen hehe. En utrolig gøy dag for oss begge. Jeg tror det viktigste ikke er hva man gjør, men at man tar seg tid til å finne på hyggelige ting sammen. Gjøre ting man liker, smiler, ler og koser seg med.Dagens 10 tips til hyggelige ting å gjøre sammen.

 1. Invitere på middag hjemme. Hent og kjør tilbake om transporten er vanskelig.
 2. Kjøretur til et nytt sted eller et sted man liker godt.
 3. Gå ut å spis på restaurant sammen.
 4. Gåturer på de stedene man liker best er alltid så kos.
 5. Ta en tur på cafe med påfølgende kino.
 6. Grilling på stranden.
 7. Museum og opplevelses steder.
 8. Gjøre de aktivitetene foreldrene liker best.
 9. Tur i byen, se på livet og noen glass med noe godt.
 10. Viktigste er ikke hva man gjør, men at man tar seg tid til å gjøre det.

Å ta vare på og gjøre hyggelige ting med familien sin gir så utrolig mye felles glede. Vær mot sine foreldre sånn man ønsker at sine egne barn skal være mot seg selv er en utrolig viktig leveregel for meg. Jeg håper jo veldig på at jeg kan få finne på gøye ting sammen med mine barn i alle år fremover. Vi lever alle hektiske liv, noen bor langt fra hverandre, noen har ikke kontakt og noen har mistet begge foreldrene sine. Noen ganger lar det seg dessverre ikke gjøre å finne på ting sammen, men for alle som kan er tiden sammen kombinert med smil og hygge så utrolig dyrbar. Ha en fantastisk uke alle sammen<3

#familie #smil #opplevelser #mat

Start dagen med et smil.


Hei alle sommerglade fininger. For noen herlige dager vi har. Kan jo ikke gjøre annet enn å starte dagen med et smil i dette været.
Uansett vær eller vind er det en ting som er så viktig for meg så er det å starte dagen med et smil. Noen tenker sikkert, for en klisje! Men for meg dreier det seg om å finne noe å smile for. I perioder i livet lever vi jo alle på rosa skyer der vi automatisk bare er glade og smiler for alt. I disse periodene er det jo ingen sak å smile stort. I andre perioder er kanskje livet 70% bra og 30% ikke fult så bra. Noen ganger 50/50 og for mange skal man i løpet av livet en eller flere ganger føle at veldig mye er tøft. Sånn er faktisk livet. Jeg tror at uansett hvordan man har det, er det en veldig god evne å kunne finne frem noe positivt å smile av. Det trenger ikke å være så stort eller mye. Ta det frem og smil av det. Det sies at selv om man tvinger frem er falskt smil lurer man hjernen til å tro man er glad så den pomper ut lykkehormoner / endorfiner. Beste grunnen jeg har hørt for å lure seg selv litt om det trengs.
Jeg tror nå uansett på å smile, det gjør meg glad og fornøyd. Jeg har blitt så flink til å nyte små, kall det nesten håpløse ting hehe. Som når jeg i helgen kjøpte krydderurter som jeg planet på verandaen.. Fikk det på hytta og det var jo bare himmelsk digg på maten i solen. Haha tenk dere store mannen på 110 kg og 197 cm over bakken plante krydderurter.. Jeg kunne jo ikke gjøre annet enn å humre og smile for meg selv, og litt passe fornøyd var jeg også.


I store trekk for oss alle dreier det seg nok om å finne våre egne små ting vi liker. Være fornøyde og smile av de. En god kombinasjon av hyggelige rutiner og lekne impulsive påfunn funker alltid for meg. Jeg elsker smoothie og lager det hver morgen. En god dusj, smoothie og en ny dag i vente er mer enn god nok grunn til å smile stort.

Her er oppskriften på min smilesmoothie som er som et fullverdig måltid om noen vil teste.
Putt alt i en blender og kjør et par minutter.
Hvor mye dere har i må dere nesten se an etter hvor mye dere trenger. Denne er til 1-2 pers.
1 banan
1 dl appelsinjuice eller eplejuice
3 dl skummet melk
150 g frossen skogsbærblanding
1 rått egg (ta bort om dere ikke er helt der Hehe)
80 g mager cottage chees
30 g havregryn

Denne friske frokosten gir masse energi og et godt grunnlag for mange fine smil utover dagen. Ha en fantastisk ny uke godtfolk. 

#matblogg #mat #smil #nyt

Solnedgangen feirer livet, men tar også farvel med noe vakkert som har vært!

Solnedgangen feirer livet, men tar også farvel med noe vakkert som har vært. Fra jeg var liten har jeg alltid vært så fascinert av solnedganger. Jeg får alltid en  rolig følelse inni meg. Syns det er så vakkert å se på solen gå ned etter en lang dag med hygge. For meg er det nok en måte å ta farvel med dagen i dag på og ønske morgendagen velkommen solnedganger symboliserer. Noen ganger kan jeg sitte å se utover de siste timene før solen går ned. Helt fri for tanker å kun nyte hvor vakker den er, andre ganger blir jeg sittende og filosofere over livet og enkelte ganger over sorger.

Ved soloppgang og solnedgang er de tidene på døgnet jeg virkelig føler meg mest ydmyk og takknemlig over livet. Det er de tidene jeg føler sterkest på kroppen at alt har en start og en slutt. Jeg blir lykkelig inni meg for alt det fantastiske jeg får oppleve og noen dager blir jeg trist når jeg tenker på de vi har vært så glade i og elsket som ikke er her sammen med oss lenger. Alt det fine vi har fått oppleve sammen med dem, hvor utrolig urettferdig livet kan være når noen blir tatt fra muligheten til å leve og hvor tomt livet kan føles når de er borte. Jeg vet at uansett har de vi har mistet et sterkt ønske for oss alle. At vi skal leve videre, elske og være så lykkelige som mulig. Jeg tror den beste måten å hedre noen man elsker på er å videreføre alt det fine de sto for med respekt og masse kjærlighet i deres ånd.

Solnedgangen gjør meg veldig klar over at alt har sin tid her i livet og alt har en slutt. Den får meg til å tenke på hvor viktig det er å sette pris på hver eneste dag, alle de små fantastiske tingene å glede seg over, alle de herlige øyeblikkene livet har å by på og smile i hjerte så mye vi kan. Velg å være positiv, vis masse godhet og kjærlighet godtfolk<3 

#personlig #livet #solnedgang #takknemlighet

Den beste gaven man kan gi til seg selv er å smile og være positiv.

Hei godtfolk og skjønninger. Håper dere alle har en super helg og koser dere masse. Jeg setter så utrolig pris på alle tilbakemeldingene og meldingene fra dere. Syns det er så fantastisk snilt gjort av dere. Jeg leser alle og svarer så godt jeg kan på hver og en selv om det kan ta noen dager når jeg er opptatt.

Nå har jeg alt hatt 3 uker ferie med gutta mine. 3 fantastiske uker med så utrolig mange fine nye opplevelser og minner vi har skap i sammen. I dag drar de til moren sin igjen for 3 uker med henne, de får det helt topp med masse gøy der også. Jeg er nok i samme situasjon som ca 50 % av dere enten barna drar til mor eller far. Når de drar og lukker døren bak seg blir det plutselig tomt i heimen og alle de morsomme påfunnene, smilene, vitsene og artige tingene vi gjør sammen er plutselig ikke her på noen uker. Da har man 2 valg som med alle andre ting her i livet.

 1. Bli lei seg, gråte, tenke på savnet, telle dager til neste gang man sees, syns synd på seg selv, føle at livet er urettferdig og føle at ting er vanskelig.

ELLER

 1. Tenke positivt, smile, glede seg over alt det gøye de skal oppleve, bruke tiden til å gjøre andre ting man elsker, ta vare på seg selv, finne på masse gøye voksne ting, gjøre de tingene man liker aller best, tenke at jeg lever et luksusliv med det beste av to verdener. DET vil barna at vi skal også, ha det best mulig. Det er selvfølgelig lov å felle noen tårer idet døren går igjen, men etter noen minutter må en glad låt settes høyt på anlegget så må smile på. Lov meg det<3

Dette gjelder ved alt i livet. Man kan velge å møte ting man kanskje ikke liker så godt på en negativ eller positivt måte. Jeg prøver så godt jeg kan på å gå for det positive hver gang. Helst det positive kombinert med et smil. For livet byr på en drøss med utfordringer og muligheter til å legge seg ned. Det er ikke vanskelig å finne ting man ikke liker og ting som er vanskelige. Det møter vi alle nok av gjennom livet. For meg dreier det seg om hvordan jeg tar de utfordringene og prøver å plukke de fine tingene ut av det vanskelige og gjøre det til noe positivt. Ikke se bakover og henge seg opp i negativitet. Ta med seg det beste, lære av feilene, se fremover og være positiv. Min viktigste tanke er nok at uansett hvilken situasjon man er i må man kose seg så godt man kan og nyte livet.


 

Og det skal jeg de neste 3 ukene, virkelig nyte livet og kose meg massevis kombinert med jobb. Elsker at jeg kan jobbe online fra hvor enn jeg er. I dag starter det meg tid med masse gøy, hygge og festligheter. Jeg har ikke tatt en pils eller glass vin på noen uker nå så det skal nok skåles og hygges godt i solen ved flere anledninger de neste ukene ja hehe. Ha en fantastisk søndag alle sammen og husk at den beste gaven man kan gi seg selv er å smile og være positiv<3

Vær leken i hjertet for alltid!

Gooood torsdag alle smilende sommergalde venner. Håper dere alle koser dere masse og har fin fine dager. Vi hadde nok en fantastisk dag i går med lek og moro hele dagen og verdens mest fantastiske solnedgang på kvelden. Våknet i dag til helt blå himmel og ikke en sky. Er så klar for nok en dag med masse gøy.

Er det noe jeg syns er så utrolig inspirerende så er det mennesker man ser har barnet i hjerte og de bare stråler livsglede. Nå skal jeg være forsiktig med å si at alle kan være fysisk lekende til man blir gammel for her er det jo mange faktorer som spiller inn, men leken i hjertet kan vi alle være hele livet. Jeg tror virkelig på det å beholde gutten eller jenta i seg. Aldri bli helt voksen, for voksen kan fort bli for kjedelig hehe. Man må tørre å leke. Gjøre alle de tingene man har lyst til og kose seg masse med dem, for er det noe som er helt sikkert så er det at å ha det gøy får frem smilet og gleden.


 

Jeg må bare humre når jeg tenker på en gang jeg og Marius skulle i lekeland mens Marcus var i bursdag. Jeg er alltid han pappaen som er med i alle stativene, skliene og krabber gjennom alle labyrintene istedenfor å sitte i cafeen. Denne gangen sa jeg til Marius, i dag er ikke pappa helt på topp så jeg setter meg i cafeen mens du leker, som for øvrig var første gang han hadde hørt. Var nok et fremmedord hehe. Idet Marius løp mot inngangen tok jeg meg i å rope på han, VENT.. Pappa vil være med. Han lo og vi lekte i ett i 2 timer. Ikke få gangene jeg har hørt den historien fra han, pappa, husker du den gangen du løp etter meg og ville være med å leke alikevell. Lek blir gode minner for liten og stor. Når vi var ferdig var jeg full av energi igjen, smilte og var i strålende humør. Lek fyller opp batteriene sånn er det bare.

Er man leken til sinns blir alle dager så utrolig mye mer positive. Jeg heier sånn på tanken om at livet skal være gøy og artig. Ha en positiv og leken holdning i alle situasjoner. Man blir aldri for gammel til å ha det gøy. Hjelpe meg jeg skal i hvertfall ikke bli gammel og tenke tilbake på at jeg burde kanskje vært litt mer leken, gjort flere morsomme ting, ledd og smilt litt mer i hverdagen. Man må selvsagt tilpasse aktivitetene i takt med alderen og den fysiske formen, men da er jeg sikker på at man kan være leken hele livet. Nei man må hygge seg, leke, gjøre masse artige ting både alene og de man er glad i.

Dagens 10 tips.

 1. Gjør de aktivitetene du elsket å gjøre når du var liten.
 2. Aldri tro eller si til deg selv at dette er jeg for gammel til.
 3. Alltid start dagen med å si til deg selv at denne dagen skal bli gøy.
 4. Aldri vær redd for å drite deg utt. Gjør det du har lyst til.
 5. Ikke bli for A4, tør vær deg selv.
 6. La alltid barnet i deg være der.
 7. Å leke med barn på deres premisser får alltid frem smilet.
 8. Ta med deg en som kanskje ikke har det så greit på noe morsomt så blir det dobbel glede.
 9. Har du en drøm om å gjøre noe, GJØR DET!
 10. VÆR LEKEN I HJERTE FOR ALLTID!

Når alt kommer til alt så er det hvor mye man har smilt, hvor gøy man har hatt det, hvor mye godt man har gjort for andre og seg selv, hvor mye man har elsket, hvor mye man har lekt og ledd som betyr noe. Livet skal etter min mening være en leken reise. Vær leken i hjertet for alltid kjære venner. Ha en fantastisk leken dag<3 

Jeg gir bort boken Kjære mor til fredag.


Hei alle sammen. Sommerværet er litt varierende her hjemme i Norge om dagen så hva passer vel bedre da enn å gi bort en herlig bok. En venninne av meg Kjersti Salvesen som har skrevet boken kontaktet meg og syns bloggen min bar på mange av de samme varme tankene og verdiene som er skrevet i boken og lurte på om jeg ville gi bort en bok til en heldig leser av bloggen. Jeg syns ideen var super og satt meg ned å leste den. Hun har så rett boken er står helt i tråde med mine verdier og hvem kan ikke kjenne seg igjen i denne boken. Jeg blir selvfølgelig sittende å tenke på min egen mamma (kaller henne det og ikke mor hehe) når jeg leser boken og hvor uendelig mye hun har betydd for meg i alle år siden jeg var liten og fortsatt gjør. I En hyllest til MOR møter vi kjente mennesker som forteller om kjærlighet og sterke bånd, om løsrivelse og savn, om å vokse opp med mor og veien videre - med eller uten henne. Det eneste du trenger å gjøre for å vinne er å skrive Kjære mor i kommentarfeltet og vil du skrive noen korte ord kan du det. Lik veldig gjerne siden min Petter Syversen - Smil med meg klikk her.

Jeg trekker den heldige som får boken til fredag 14. juli og skriver hvem den heldige ble på statusen på Facebook. Boken sender jeg i posten.

Dette er ikke et sponset innlegg derfor ingen link til noen side. Dette er kun en hyggelig liten tanke fra Kjersti og meg om å gi bort litt hyggelig lesestoff nå i ferien. Lykke til alle sammen. Ha en fantastisk dag <3

 

#mamma #mammablogg #gave #konkurranse 

Smil stort og nyt. Det er sommerferie.


 

Hei alle sommerglade venner. For en fantastisk tid vi er inne i. Fellesferien har startet og en hel sommer med masse kos, hygge og nye opplevelser er her. Denne helgen er vår nærmeste familie samlet på hytta. Mamma, broren min, kona hans, sønnen, hunden Karma, gutta mine og meg. Så hyggelig å samle alle og ha en felles hyggehelg. Når vi kommer ned på hytta i Engelsviken som ligger 1 mil ut fra Fredrikstad er det som om skuldrene bare senker seg og man kun er her og nå. Kjenne sjøluften, høre bølgeskvulp og se solen gå ned på andre siden av fjorden over Tønsberg.

Det er noe med sommerferie og familietradisjoner. De varmer og gjør utrolig godt. Vi har de alle sammen, noen små og andre store. Det å samles og gjøre hyggelig ting sammen er fantastisk kos. Ingen ting er bedre enn å være sammen med de man er aller mest glad i og skape nye hyggelige minner sammen. Alle familier har vel sine stunder der kanskje ikke alt er bare fryd og hygge, men desto hyggeligere er det når alt er fint og man bare koser seg sammen.


 

Jeg er oppvokst med sommerene på hytta. Tok mine første skritt her og har så utrolig mange fine minner fra jeg var liten her med mamma, pappa, broren min, gutta mine fra de var små, mormor, morfar, tanter, onkel og masse venner. Det har vært et sted fra vi var små med så mye latter, hygge og fantastiske opplevelser. Er noe rart med de minnene man har fra man var liten, de som bare sitter der for alltid som helt magiske. Vi tok alltid morgenbad og fikk varm te med maaaaasssseeeee sukker av mormor, den mest himmelske teen mens vi satt på svaberget i morgenkåpen etter et friskt bad. Må jo bare smile, glemmer aldri de øyeblikkene. Det har blitt så mye fisking her med pappa, båtturer, vindsurfing, trening, artige stunder, festlige lag med god mat og vin til langt på morgen. Har ikke telling på alle de gangene vi sitter å ser utover fjorden og får med oss solnedgangen, likeså sitter vi ute og pakker oss inn i tepper når det er surt. Ute skal man liksom sitte på hytta uansett vær hehe.


 

Ja vi har alle våre ting. Sa til mamma og gutta når vi gikk vår faste tur ut over svabergene i går at det føltes som i vi gikk turen for noen uker siden. Rart med det når man har gjort en ting i så mange år at selv om man ikke har gjort den på et år så føles det som det var igår. Det er vel sånn med de tingene man er mest glad i her i livet. De minnene og de man elsker har man med seg hele tiden.
 

Denne helgen har vi virkelig nytt og kost oss masse med god mat på restauranten, turer, bad, solnedgang, gode samtaler, latter og hygge.
 

Ferien er til for å lade batteriene, kose seg, ta vare på seg selv og de man er glad i. Håper dere alle har herlige dager der dere er og koser dere massevis. Her skinner solen og en ny dag med morsomme aktiviteter står for tur. NU skal jeg ned å ta et morgenbad. Nyt dagen alle sammen <3

#personlig #pappa #pappablogg #smil #sommerferie

Er du MANN nok til å være følsom?

 

En Mann skal ta vare på familien og vennene sine, behandle sin kjære som en prinsesse, elske sine barn over alt og alltid være en gentleman. Ikke fordi han må, men fordi det ligger i hans natur og er det eneste han vil. Men skal mannen i tillegg kunne være en tøffing som står fjellstøtt, være åpen, ærlig og uttrykke seg følsomt? 

Jeg tror om man er kvinne eller mann så gjelder det en viktig regel. Tørre å være seg selv fult ut. Ikke late som man er noe man ikke er eller spille spill. Er man ikke glad i følelser eller vise dem så er det helt greit. Er man derimot en følsom person som liker å være åpen, ærlig og uttrykke dem så kjør på. Jeg digger mennesker som tørr være seg selv. De man vet hvor man har som er ærlige, fair og rett frem. Følsomhet, godhet, rettferdighet, ærlighet og virkelig bry seg er noe av det jeg setter mest pris på i en jente/kvinne. Jeg virkelig elsker det kjærlige og medmenneskelige fra en jeg liker ekstra godt.

Selvfølgelig liker vi alle forskjellige personligheter og kvaliteter. Noen liker jo spill, en tøff tone, det usikre og uvissheten, men de aller fleste av oss liker nok det kjærlige, ekte og gode fra en vi liker eller elsker enten vi tørr å innrømme det eller ikke. Så hvorfor skal ikke en mann i 2017 kunne være både macho, smilende og følsom? Ingen verdens grunn til det spør du meg. Kjør på og vær hele pakka, bare ikke vær en tøffel som ikke tørr å være seg selv. Det viktigste i denne verden er å by på den man virkelig er, være tro mot seg selv, sine følelser og vite hva man ønsker. Ha nok troen og selvfølelse til å være snill, følsom og godt samtidig som man ikke blir en som dulter etter. Like viktig å kunne si nei om det blir feil som å si ja til alt man liker og har lyst til.

Uansett om man er gutt, jente, kvinne eller mann så tror jeg på å vise hvem man virkelig er. Stay true to yourself. Å spre kjærlighet og glede er en fantastisk ting. Ha en superherlig dag alle sammen<3